Microsoft elimină verificarea cheii Registry Antivirus pentru utilizatorii Windows 10

Microsoft a luat decizia pe care a luat-o in ianuarie, cand a conditionat ca calculatoarele fara cheia de registru speciala sa nu mai primeasca actualizari de securitate. Acea “cerință” a fost introdusă ca parte a procesului de patch-uri Meltdown și Spectre. Deblocarea cheii de registru Meltdown & Spectre

 

În acel moment, Microsoft a spus că furnizorii de antivirus ar trebui să adauge o cheie în registrul Windows pentru a semnala că sunt compatibile cu patch-urile Meltdown și Spectre originale ale Microsoft. Aceasta a fost o problemă mare pentru moment, deoarece Microsoft a detectat în timpul testelor că unii furnizori de antivirus ar injecta codul în părți ale kernel-ului pe care compania încerca să o patch-o împotriva defectelor Meltdown și Spectre.

 

Acest lucru a audit securitate cibernetica ca unele motoare antivirus să prăbușească accidental computerele după instalarea patch-urilor menționate mai sus. Microsoft actualizări de securitate condiționate pe baza cheii de registry. Compania Redmond a declarat că utilizatorii de Windows 7, 8, 8,1 și 10 care nu au o astfel de cheie de registry nu ar primi nici o actualizare de securitate din partea companiei Patch Marți.

Microsoft spera ca adaugarea unei cerinte cheie pentru registri ar obliga furnizorii de antivirus sa isi upgradeze produsele in graba pentru a sustine patch-urile Meltdown si Spectre. În realitate, cerința a făcut viața un iad viu pentru toată lumea, confundând atât vânzătorii AV cât și utilizatorii deopotrivă. Acest lucru se datorează faptului că unii furnizori de antivirus au refuzat să adauge cheia de registry din motive legale sau au recunoscut fără îndoială că reprezintă un nivel suplimentar de securitate pe lângă scanerele antivirus clasice și nu au vrut să adauge cheia, lăsând-o la alți furnizori.

 

În plus, utilizatorii de Windows 7 și 8, în care nu există Windows Defender încorporat și care nu au folosit un antivirus au fost lăsați accidental în frig, deoarece nu exista niciun AV pentru vouche pentru compatibilitate sau adăugarea cheii de registry. În aceste cazuri, utilizatorii au trebuit să adauge manual cheia de registry dacă doreau să primească viitoare actualizări de securitate. Pentru a afla mai multe, vizitați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *